08 август 2011

Бивш шеф от Microsoft стана „ИТ цар” на САЩ

"Стивън Рокел ще довършва прехода към облака

Бившият мениджър от Microsoft Стивън Ван Рокел стана федерален директор по информационни технологии в администрацията на Обама. Сега той ще носи много по-голяма отговорност, отколкото на всяка от предишните си позиции, съобщи Ню Йорк Таймс.

Досегашният федерален CIO Вивек Кундра, първият „ИТ цар” на САЩ, ще се занимава с изследователска работа в Харвардския университет.

41-годишният Стивън Ван Рокел се присъедини към администрацията на Барак Обама веднага след неговата инаугурация (въвеждането в длъжност) през 2009 г., заемайки поста на директор на Федералната комисия по комуникации (FCC). За две години той превърна FCC в едно от най-иновационните правителствени звена, което базира дейността си на съвременни технологии.

Рокел внесе във FCC манталитета .com и стратегия, съгласно която всичко трябва да бъде API, т.е. взаимодействието с базата данни на комисията и нейните служби да се осъществява с помощта на специални, удобни програмни интерфейси.

Под управлението на Рокел, комисията откри свой микроблог в Twitter, който в момента е най-интерактивният и най-информативен от блоговете на всички структури на правителството.

...

- Sent using Google Toolbar"

Няма коментари: