15 юни 2011

В Университета по библиотекознание и информационни технологии ще бъде открит нов факултет.

15 Юни 2011

Правителството реши в структурата на Университета по библиотекознание и информационни технологии да бъде открит нов факултет – „Информационни науки”. Предложението е на академичното ръководство на висшето училище и има положителна оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация.

С откриването на новия факултет в самостоятелно звено ще се обособят специалностите от професионални направления „Обществени комуникации и информационни науки” и „Информатика и компютърни науки”. По този начин ще се създадат условия за по-добра организация на учебния процес и на изследователската дейност.

Обучението ще се провежда по осем специалности: четири за придобиване на образователно-квалификационна степен „бакалавър” – Информационни технологии, Информационно брокерство, Компютърни науки и Информационна сигурност, и четири за придобиване на степен „магистър” – Информационни технологии и информационно брокерство, Бизнес и административни технологии и комуникации, Информационна сигурност и управление на знанията и Технологично предприемачество и иновации в информационните технологии. Ще се извършва подготовка и за придобиване на образователната и научна степен „доктор” в професионално направление Информатика и компютърни науки.

- Sent using Google Toolbar"

Няма коментари: